به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان خراسان جنوبی، نشست معرفی و جمع خوانی کتاب، مسابقه نقاشی، قصه گویی و اختتامیه جشنواره رضوی، از جمله برنامه های برگزار شده در کتابخانه های استاد احمدی بیرجندی و شهید باهنر شهرستان درمیان بود.
معرفی و جمع خوانی کتاب «پرستار کربلا» در کتابخانه استاد احمدی بیرجندی
به مناسبت سالروز میلاد اسوه صبر و استقامت حضرت زینب کبری(س) کتاب «پرستار کربلا» نوشته مهدی وحیدی صدر در کتابخانه استاد احمدی اسدیه، معرفی و جمع خوانی شد.
این کتاب، مروری است بر واقعه عاشورا و حوادث آن كه به زبان داستان و برای گروه سنی كودك و نوجوان نگاشته شده است. در این كتاب، داستان شهادت امام حسین(ع) و اسارت خاندان آن حضرت و صبر حضرت زینب(س) بر مصائب متعدد واقعه كربلا به تصویر كشیده شده و داستان شهادت یاران امام حسین(ع)، تشنگی كودكان آن حضرت و افشاگری حضرت زینب(ع) در مجلس ابن زیاد و یزید بن معاویه و پرچمداری ایشان از قیام امام حسین(ع) منعكس شده است. نگارنده به گوشه هایی از مصائب اهل بیت امام حسین(ع) در جریان اسیری كوفه و شام اشاره كرده و صبر والای حضرت زینب(س) را ستوده است.
معرفی و جمع خوانی کتاب «عصر طلایی دایناسورها» در کتابخانه استاد احمدی بیرجندی
کتاب «عصر طلایی دایناسورها» از کتاب های متنخب دی ماه در کتابخانه استاد احمدی بیرجندی شهر اسدیه، معرفی و جمع خوانی شد.
این کتاب، درباره دایناسورها و ویژگی هایشان، عصری که زندگی می کردند، مکان زندگی، وزن، اندازه، نوع تغذیه شان و تاریخچه کشف دایناسورها و پراکندگی آن هاست. مخاطب در این کتاب، افزون بر به دست آوردن اطلاعات جالب درباره دایناسورها، با ارزش تنوع زیستی، خطر انقراض حیات وحش و برخی از مشكلاتی كه محیط زیست ما را تهدید می كنند، آشنا می شود.
انجام بازی و مسابقه نقاشی با چشم های بسته در کتابخانه استاد احمدی بیرجندی
در این فعالیت که در بخش کودک کتابخانه استاد احمدی بیرجندی انجام شد، ابتدا چند نفر از بچه ها انتخاب، سپس چشم های آنها با چشم بند بسته شد و چند دور به دور خود چرخیدن و در مرحله بعد بچه ها با لمس محیط به دنبال تخته نقاشی گشتند تا بتوانند نقاشی خود را با چشمان بسته روی تخته بکشند. در این مرحله، بچه ها با به خاطر سپردن فضا و پیدا کردن نشانه ها تلاش میکردند تا به تخته نزدیک شوند و بعد از رسیدن به تخته، طراحی شروع میشد. این بازی هیجان انگیز باعث شد همه بچه ها درگیر فعالیت شوند و به دوست خود کمک کنند تا نقاشی خود را بکشد. در حین فعالیت، راهنمایی کردن به دوستان و رفتن بچه ها به مسیری نادرست برای بقیه جالب و شادی آور بود و با دقت بیشتری محیط اطراف خود را دیدند. این فعالیت، سبب تقویت حس لامسه و شنوایی و با به خاطر سپردن نشانه های فضا، سبب تقویت حافظه می شود.
قصه گویی کتاب مهمان ناخوانده در کتابخانه استاداحمدی بیرجندی
قصه «مهمانهای ناخوانده» نوشته فریده فرجامی، قصهای قدیمی است که سینه به سینه از سوی مادربزرگ ها یا دایه ها برای کودکان روایت شده است. این کتاب که در شمار پرتیراژترین کتاب های کودک در نیم قرن گذشته است، برای اولین بار در سال ۱۳۴۵ برای گروه سنی (الف) و (ب) از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شد. از این اثر ماندگار در عرصه ادبیات کودک و نوجوان در همه این سال ها اقتباس های زیادی صورت گرفته و کتاب ها، آثار سینمایی، رادیویی، تلویزیونی، نمایشها و آثار صوتی متعددی ساخته شده است. «مهمانهای ناخوانده» داستان پیرزن مهربانی است که در خانه کوچکی در روستایی کوچک، تنهای تنها زندگی می کند. پیرزن مهربان در یک شب سرد و بارانی زمستان، گنجشک کوچولو، مرغ پاکوتاه، سگ پاسبان، گاو سیاه و حیوانات دیگر را از سرمای شدید و باران تند نجات می دهد و در خانه کوچک خود پناه می دهد. نویسنده، این داستان را در قالب اشعار زیبا و کودکانه برای کودکان به تصویر میکشد.
«فریده فرجام» کارگردان سینما و تئاتر، نمایشنامهنویس و داستاننویسی است که تنها یک سال پس از تأسیس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و در سال ۱۳۴۵ به کار در این مجموعه دعوت میشود و در همان سال پیشنهاد میکند که «مهمانهای ناخوانده» را که ۶ سال قبل از آن نوشته بود، در اختیار کانون بگذارد و درست در اسفند آن سال، انتشارات کانون با چاپ این کتاب شروع به کار کرد و کتاب مذکور در سال ۱۳۴۵ عنوان برگزیده شورای کتاب کودک را بدست آورد.
معرفی و جمع خوانی کتاب امیر کبیر در کتابخانه استاد احمدی بیرجندی
به مناسبت سالروز شهادت امیرکبیر کتاب «میرزا تقیخان امیرکبیر: نگاهی به زندگی و زمانهی امیرکبیر» نوشته مینا چوپانی در کتابخانه استاد احمدی بیرجندی شهر اسدیه، معرفی و جمع خوانی شد .
میرزا محمد تقیخان فراهانی (۱۲۲۲-۱۲۶۸ق) مشهور به امیرکبیر، صدر اعظم اصلاح گر ایران در دوره ناصرالدین شاه قاجار بود. وی در دوره صدارت ۳۹ ماهه خود، اصلاحات گسترده ای را در زمینه های آموزشی، اجتماعی و سیاسی ایران به راه انداخت. امیرکبیر، دارالفنون را بنیان نهاد، مسائل قضایی را به عالمان دینی سپرد، مسجد و مدرسه دینی ساخت، بست نشینی در بیوت علما و تعزیه خوانی را محدود و شورش بابی ها را سرکوب کرد. او با دسیسه اطرافیان شاه از مقام خود برکنار و به کاشان تبعید شد و در حمام فین به دستور شاه به قتل رسید. پیکر وی در شهر کربلا به خاک سپرده شده است.
آئین اختتامیه مرحله کتابخانهای هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی در کتابخانه شهید باهنر شهر گزیک
در این مراسم که در کتابخانه شهید باهنر شهر گزیک برگزار شد، منیره نعیمی، کتابدار کتابخانه با قدردانی از استقبال پرشور کتاب خوانان از این جشنواره ملی که سبب انتخاب این کتابخانه به عنوان دومین کتابخانه از نظر میزان مشارکت نسبت به جمعیت در استان شد، هدف از برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی را ترویج سیره و فرهنگ رضوی، آشنایی بیشتر کودکان، نوجوانان و خانواده ها با سبک زندگی رضوی در جهت هدف نهایی نهاد کتابخانه های عمومی کشور مبنی بر ترویج فرهنگ کتابخوانی عنوان کرد. در ادامه این مراسم نیز ضمن اهدای لوح تقدیر دبیرکل نهاد به کودکان شرکتکننده در هشتمین دوره مسابقه کتابخوانی، از سایر برندگان نیز با هدایایی تقدیر شد.
گفتنی است در حاشیه این مراسم، برنامه های مختلف فرهنگی از جمله مسابقه نقاشی، ضرب المثل، مشاعره و چیستان برگزار شد.